Wydawnictwo W.A.B. Wydawnictwo Wilga Wydawnictwo Wilga play Wydawnictwo FoxGames Wydawnictwo Uroboros Wydawnictwo Buchmann

Darmowa przesyłka od 100zł!

Kuchnia i dieta - poradniki

Gotowanie to prawdziwa sztuka. Łączenie składników, przypraw, a także stosowanie różnych technik kulinarnych pozwala w pełni wydobyć głębię smaku każdej potrawy. Dzięki poradom zawartym w książkach kulinarnych podbija się kubki smakowe każdego, kto spróbuje gotowego dania. Jeśli lubisz gotować i z radością spędzasz czas w kuchni, książki z przepisami pomogą Ci wznieść się na jeszcze wyższy poziom kulinarny. Z ich pomocą poznasz nie tylko kuchnię polską, ale i kuchnie z wszystkich kontynentów oraz przepisy dietetyczne.

Książki kucharskie – kuchnie świata i kuchnia polska

Wśród książek kulinarnych, które możesz kupić w najniższej cenie, znajdują się zarówno tytuły z przepisami kuchni polskiej, jak i z różnych stron świata. Kuchnia polska to niezrównana klasyka dań, które przyrządzały babcie i mamy w każdym polskim domu. Z pomocą książek pierogi, dania na bazie kapusty i ziemniaków, a także dania mięsne można przygotować krok po kroku. Książki kucharskie z klasycznymi przepisami kuchni polskiej pomogą przywołać wspomnienia z dzieciństwa i odbyć kulinarną sentymentalną podróż. Dla fanów łączenia klasyki z nowoczesnością przygotowano z kolei poradnik zdrowie diety i żywienie, w którym dostępne są przepisy na pierogi, bigos, mięsne potrawki i dobrze znane zupy w fit wersji.

Smaki i zapachy z różnych stron świata pobudzają zmysły i sprawiają, że rodzina i goście chętnie zasiadają przy wspólnym stole, dlatego warto pomyśleć nie tylko o książkach na temat kuchni polskiej, ale i z innych krajów. Duża dostępność poradników sprawia, że z ich pomocą można poznać tajniki kuchni włoskiej, sycylijskiej, hiszpańskiej, tureckiej bądź żydowskiej. Oryginalne połączenia przypraw i składników pozwolą odkryć zupełnie nowe doznania kulinarne bez konieczności odbywania dalekich podróży.

Kuchnia i dieta – Foksal poleca

Wśród książek o gotowaniu można znaleźć pozycje stworzone przez znanych i lubianych blogerów kulinarnych. Ich przepisy pozwalają wznieść się na wyżyny gotowania i zaskoczyć rodzinę niespotykanymi, lecz przemyślanymi połączeniami smaków. W książkach autorstwa blogerów takich jak Michał Korkosz, znany jako Rozkoszny, znajdują się przepisy, które łączą bogactwo polskiej kuchni z możliwościami, które przyniosła masowa migracja i globalizacja. Dzięki takim książkom kuchnia i diety są urozmaicone, a codziennie gotowanie dla rodziny przynosi więcej satysfakcji.

Każda książka o dietach pozwala z kolei jeść lepiej, smaczniej i zdrowiej. Dzięki wskazówkom kucharzy, lekarzy i dietetyków czytelnicy uczą się, po które produkty sięgać, jak je łączyć i jak komponować zbilansowane jadłospisy na cały dzień. Przepisy na diecie nie muszą być nijakie i pozbawione smaku, co udowadniają z powodzeniem książki dietetyczne dla diabetyków oraz osób z nadwagą.

Diety i zdrowe odżywianie – książki i poradniki

Książki o dietach to skarbnica wiedzy na temat zdrowego odżywiania w trakcie odchudzania oraz w chorobie. Dzięki nim dania na dietę są kolorowe, apetyczne i smaczne, a obniżenie kaloryczności codziennych posiłków nie wiąże się z koniecznością głodowania. W kwestii takiej jak dieta, przepisy pomagają zmienić nawyki żywieniowe i odkryć nowe możliwości w kuchni. Bez odpowiedniej inspiracji trudno samodzielnie tworzyć fit przepisy. Książka kulinarna dla osób na diecie daje szereg wskazówek, które w przyszłości można wykorzystać podczas tworzenia własnych dań dietetycznych. Dobrym wyborem jest też książka na przepisy, w której obok gotowych receptur można umieścić własne, udane przepisy, by w przyszłości do nich wrócić.

Ustaw kierunek malejący

Produkty: 6

  • Bartek Kieżun Hiszpania do zjedzenia
    Książka

    Hiszpania do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Książka Opis: Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne i tradycyjne przepisy z regionu, który bardzo chętnie odwiedzają Polacy. Książka, poza tym że jest świetnie przygotowana, ma jeszcze jedną zaletę. Pozwala nam wyruszyć w podróż, nie ruszając się z kuchni, a nawet kanapy, bo z Kieżunem nie trzeba gotować. Można go po prostu smakować. Strona po stronie.
    Promocja Bestseller
    69,99 zł
    99,99 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 69,99 zł
  • Bartek Kieżun Italia do zjedzenia
    Książka

    Italia do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Książka Opis: Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku. "Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii. „Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.” Bartek Kieżun Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków i portalem Wirtualna Polska. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
    Promocja Bestseller
    69,99 zł
    99,99 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 69,99 zł
  • Bartek Kieżun Stambuł do zjedzenia
    Książka

    Stambuł do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Opis: Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych przystawkach do raki. W jego książce „Stambuł do zjedzenia” miasto to jawi się jako kulinarne królestwo gotowe, by je odkryć. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce. Bartek wie to doskonale, dlatego w Stambule, kierowany intuicją i poleceniami znajomych, dociera do zakamarków zapomnianych przez turystów. I właśnie dzięki temu powstał przewodnik kulinarny pełen opowieści o wielkiej historii, pachnący bakłażanem i wyjątkowy jak turecki dywan.
    69,99 zł
    99,99 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 69,99 zł
  • Bartek Kieżun Ateny do zjedzenia
    Książka

    Ateny do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Opis: Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce. Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.
    69,99 zł
    99,99 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 69,99 zł
  • Bartek Kieżun Jerozolima do zjedzenia
    Książka

    Jerozolima do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Książka Opis: Kolejna z serii bestsellerowych książek podróżniczo-kulinarnych łącząca osobiste opowieści autora z niesamowitymi przepisami kulinarnymi. Tym razem Bartek Kieżun zaprasza nas do Jerozolimy, mitycznego miasta Bliskiego Wschodu, starając się odkryć jej nowoczesne i nieoczywiste oblicze. Prowadzi czytelników wąskimi uliczkami, zaprasza na targowiska i do parków, do kościołów, meczetów i synagog, galerii i muzeów. Zabiera do żydowskich piekarni i arabskich kawiarenek, a jego opowieść oczarowuje bogactwem doznań i smaków. Kwaśne śledzie, słodkie daktylowe ciasteczka, aromatyczna szakszuka, chrupiący burek – smaku Jerozolimy nie da się łatwo zdefiniować. Bo tak jak miasto jest od wieków wielkokulturowym tyglem, tak jego kuchnia odzwierciedla tysiące lat burzliwej historii. W książce znajdziecie przygotowaną przez autora playlistę – hebrajskie i arabskie hity z różnych epok – świetnie nadającą się do słuchania przy gotowaniu.
    Promocja Bestseller
    69,99 zł
    99,99 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 69,99 zł
  • Bartek Kieżun Portugalia do zjedzenia
    Książka

    Portugalia do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Opis: Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie. Portugalia do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej.
    69,99 zł
    99,99 zł
    Najniższa cena z 30 dni: 69,99 zł

Ustaw kierunek malejący

Produkty: 6