Wydawnictwo W.A.B. Wydawnictwo Wilga Wydawnictwo Wilga play Wydawnictwo FoxGames Wydawnictwo Uroboros Wydawnictwo Buchmann

Darmowa przesyłka od 100zł!

Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca

Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca

Dostępność: Produkt niedostępny

Sugerowana cena detaliczna:
59,99 zł
Cena aktualna na stronie: 41,99 zł Oszczędzasz 18,00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 41,99 zł

Opis

Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię. Oto najlepsze sycylijskie przepisy!

Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri Holmström zdradza najwyborniejsze przepisy i przywołuje kulinarne wspomnienia z czasów dzieciństwa. Dzieli się z czytelnikami historią miłosną, która łączy kuchnię i mieszkańców tej najpiękniejszej włoskiej wyspy. Nieskończenie zachwycająca i przyjazna, pełna jest ludzi żyjących nieśpiesznie – koneserów prostego życia, z dumą wychwalających powolny codzienny rytm.

Kilka tradycyjnych sycylijskich składników – takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy – tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.

Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito!

Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski – a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi.

Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej

Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego sięgania po warzywa.

Zofia Cudny, autorka bloga makecookingeasier.pl

Dodatkowe informacje

Data premiery 17-05-2023
Liczba stron 160
Tłumacz Ewa Wojciechowska
Wydawca Buchmann
Autor Francesca Maugeri Holmström, Loluise Malmros Manfrinato
Format 190 x 235
ISBN 978-83-8318-581-1
Kategoria Wydawcy Kuchnia: Wegetariańska / Wegańska
Typ okładki twarda

Opinie

Nie weryfikujemy opinii, ale wykrywamy i usuwamy fałszywe treści, gdy je zidentyfikujemy.

Recenzje klientów - Ocen: 1

W tej książce kucharskiej znajdziecie mnóstwo inspiracji kulinarnych na stworzenie pysznych, warzywnych dań i nie tylko. Autorka obok barwnie przedstawionych smaków sięga również do wspomnień, a także przybliża historię i kulturę Sycylii.

Francesca Maugeri Holmström z pomocą przyjaciółki Louise Malmros Manfrinato postanowiły podzielić się swoimi doświadczeniami właśnie w tej oryginalnej książce "Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca". Bo kuchnia włoska jest przepełniona smakowitą kuchnią, śmiechem i radością ludzi, którzy czerpią radość z niewyszukanego jedzenia. Autorka właśnie w tej publikacji w sposób bardzo przystępny serwuje ten ciekawy świat kulinarny.

Znajdziemy w niej proste dania, których podstawą są warzywa, np. karczochy, cytrusy, bakłażany, cukinie, fenkuły, szparagi, orzechy i mąkę. Całość wzbogacona pięknymi zdjęciami, aż się prosi by po nią sięgnąć i wypróbować nowych smaków.
Ocena
Recenzja wg Ewelina / (Dodano 22.05.2023)

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków: