W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus oraz inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszystkiego o zaletach zbóż i roślin strączkowych. Poradnik składa się z 12 części – każda poświęcona jest jednemu z gatunków zbóż. To zbiór receptur na zdrowe i smaczne potrawy - azjatycką sałatkę ryżową, kotleciki ryżowo-warzywne, placki z soczewicy, zapiekankę grecką.
W książce znajduje się ponad 100 przepisów, z czego 40 to receptury na dania bezglutenowe.
Data premiery | 23-09-2015 |
---|---|
Liczba stron | 224 |
Wydawca | Buchmann |
Autor | Freer Chrissy |
Format | 200 x 255 |
ISBN | 978-83-280-2487-8 |
Typ okładki | miękka ze skrzydełkami |