Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie.
Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Najzdrowsza, najbardziej zróżnicowana, najsmaczniejsza i jednocześnie najmniej skomplikowana. Te wszystkie cechy może mieć tylko jedyna kuchnia na świecie i jest to właśnie tajska. Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie. Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Dania powinny mieć w sobie ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność. Ta zasada nawiązuje do zasady harmonii uznanej przez Tajów za istotę udanego i spełnionego życia.
Data premiery | 28-01-2015 |
---|---|
Liczba stron | 140 |
Wydawca | Buchmann |
Autor | Schwob Julie |
Format | 190 x 240 |
ISBN | 978-83-280-1265-3 |
Typ okładki | miękka ze skrzydełkami |