Nalewka jest magicznym alkoholem. Kieliszeczek wypity dla zdrowia wzmacnia organizm, leczy niedomagania ciała, a zniechęconych podnosi na duchu. Nalewki przygotowuje się bez pośpiechu, ciesząc się urodą lata lub delektując późnym słońcem jesieni, wkładając w tę domową produkcję wiedzę, umiejętności i serce.
Podawane obowiązkowo w karafce wymagają odpowiedniej oprawy: ładnego nakrycia stołu,eleganckich małych kieliszków. Nalewka w karafce powinna być na tyle klarowna,by światło mogło przez nią przeświecać,podkreślając jej piękny kolor.
Wytwarza się je z owoców, ziół i takich surowców, jak pędy sosny czy orzechy,oraz z alkoholu. Nalewki na bazie owoców mają więcej walorów smakowych, nalewki ziołowe pomagają na dolegliwości i choroby układu pokarmowego, oddechowego, krwionośnego, na bóle mięśni i stawów.
Data premiery | 17-07-2019 |
---|---|
Liczba stron | 176 |
Wydawca | Buchmann |
Autor | praca zbiorowa |
Format | 160 x 235 mm |
ISBN | 978-83-280-9893-0 |