Nie tylko rosół i kurczak pieczony! Możliwości kulinarne, jakie daje wykorzystanie mięsa z kurczaka, są w zasadzie nieograniczone. Mięso drobiowe jest zdrowe i smaczne, świetnie sprawdza się zarówno w sałatkach, jak i w zupach, z warzywami i owocami, z makaronem i ryżem, pieczone, grillowane i gotowane!
W dodatku kurczak jest obecny we wszystkich kuchniach świata, inspiracji można więc szukać pośród nieoczywistych i bardziej egzotycznych receptur. A to daje ogromne pole do kulinarnych popisów i gwarantuje naprawdę dużą różnorodność potraw, jakie możemy przygotować.
Receptury można łączyć i modyfikować, odkrywając nowe smaki. W książce znajdziecie kilkadziesiąt przepisów na potrawy mniej i bardziej tradycyjne, rodzime i pochodzące z dalekich zakątków świata. Łączy je to, że są łatwe w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczne.
Data premiery | 01-06-2022 |
---|---|
Liczba stron | 160 |
Wydawca | Buchmann |
Autor | praca zbiorowa |
Format | 210 x 150 mm |
ISBN | 978-83-280-9801-5 |