Kalafior jest królem.
Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od rana do wieczora i na pewno długo by się nie znudził. W książce znajdziemy 70 przepisów, które udowodnią, że kalafior to prawdziwy król wśród warzyw. Możemy z niego przyrządzić zarówno niebanalne desery – na przykład limonkowo-kokosowy sernik, jak i potrawy, które utulą nas w długie zimowe wieczory – kalafiorową pizzę, sycący dahl czy zaskakujące przystawki. Możliwości jest tysiąc – wystarczy otworzyć umysł i wyciągnąć kalafior z garnka. Przecież można go przyrządzić na tyle ciekawszych sposobów!
Data premiery | 03-07-2019 |
---|---|
Liczba stron | 144 |
Tłumacz | Marta Komorowska |
Wydawca | Buchmann |
Autor | Leanne Kitchen |
Format | 190 x 235 |
ISBN | 978-83-280-6638-0 |
Kategoria Wydawcy | Poradniki: Inne |
Typ okładki | miękka ze skrzydełkami |