Od pradawnych czasów jajka należały do ulubionych produktów naszych przodków. Mają niezwykłe wartości odżywcze: zawierają witaminy, jest w nich dużo cynku, wapnia, fosforu i żelaza. Bezcenne jest białko jaja, ma bowiem idealny skład aminokwasów i jest niezastąpionym budulcem dla ludzkiego organizmu. Jajka mają też ten ogromny plus, że są niskokaloryczne. A jeśli dodamy do tego fakt, że jajka nie kosztują dużo, to warto przygotowywać je na wiele sposobów.
W książce przedstawiono jajka w różnych odsłonach: faszerowane, sadzone, sałatki, omlety, frittaty, tortille, suflety, zapiekanki.
Data premiery | 13-03-2013 |
---|---|
Liczba stron | 208 |
Wydawca | Buchmann |
Autor | Caprari Małgorzata |
Format | 160 x 235 |
ISBN | 978-83-7670-656-6 |
Kategoria Wydawcy | Kuchnia: polska |
Typ okładki | twarda |