Jajka

Jajka

Dostępność: Produkt niedostępny

Opis

Od pradawnych czasów jajka należały do ulubionych produktów naszych przodków. Mają niezwykłe wartości odżywcze: zawierają witaminy, jest w nich dużo cynku, wapnia, fosforu i żelaza. Bezcenne jest białko jaja, ma bowiem idealny skład aminokwasów i jest niezastąpionym budulcem dla ludzkiego organizmu. Jajka mają też ten ogromny plus, że są niskokaloryczne. A jeśli dodamy do tego fakt, że jajka nie kosztują dużo, to warto przygotowywać je na wiele sposobów.

W książce przedstawiono jajka w różnych odsłonach: faszerowane, sadzone, sałatki, omlety, frittaty, tortille, suflety, zapiekanki.

Dodatkowe informacje

Data premiery 13-03-2013
Liczba stron 208
Wydawca Buchmann
Autor Caprari Małgorzata
Format 160 x 235
ISBN 978-83-7670-656-6
Kategoria Wydawcy Kuchnia: polska
Typ okładki twarda

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Jajka

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:
Wydawnictwo Foksal - Wydawnictwo WAB - Wydawnictwo Wilga - Wydawnictwo Buchmann - Wydawnictwo Uroboros