Kolejna książka bestsellerowego autora (Italia do zjedzenia, Portugalia do zjedzenia). Tym razem coś dla miłośników Stambułu i Turcji.
Bartek Kieżun dociera na styk kontynentów, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, cesarzu Konstantynie i intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani. W jego książce Stambuł do zjedzenia tytułowe miasto to pełne smaków kulinarne królestwo. A, że już od dawna wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce, dlatego Bartek w Stambule, czasem kierowany intuicją, czasem zapachem, a czasem poleceniami znajomych, dociera do zakamarków nieznanych turystom i historii zapomnianych nawet przez mieszkańców Stambułu. I właśnie dzięki temu powstała książka kucharska pełna opowieści o wielkiej historii, pachnąca olejkiem różanym, karmelem i miodem, wyjątkowa jak turecki dywan.
Data premiery | 28-10-2020 |
---|---|
Liczba stron | 288 |
Wydawca | Buchmann |
Autor | Bartek Kieżun |
Format | 210 x 270 |
ISBN | 978-83-280-6878-0 |
Kategoria Wydawcy | Poradniki: Inne |
Typ okładki | twarda |