Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Dostępność: Dostępny

Normalna cena:
69,99 zł
Special Price 52,49 zł
- +
LUB

Opis

Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych

Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna – zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna – to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu „MasterChef”, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach „KUKBOOK”, „Kuchnia” oraz „Smak”. Częsty gość programów telewizyjnych.

Dodatkowe informacje

Data premiery 26-10-2016
Liczba stron 320
Wydawca Buchmann
Autor Khanafer Samar
Format 210 x 270
ISBN 978-83-280-3785-4
Typ okładki twarda

Opinie

Oceń ten produkt jako pierwszy

Napisz własną recenzję

Oceniasz: Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Jak oceniasz ten produkt? *

 
1 1 gwiazdka
2 2 gwiazdki
3 3 gwiazdki
4 4 gwiazdki
5 5 gwiazdek
Ocena
  • Limit znaków:
Wydawnictwo Foksal - Wydawnictwo WAB - Wydawnictwo Wilga - Wydawnictwo Buchmann - Wydawnictwo Uroboros