Wydawnictwo W.A.B. Wydawnictwo Wilga Wydawnictwo Wilga play Wydawnictwo FoxGames Wydawnictwo Uroboros Wydawnictwo Buchmann

Darmowa przesyłka od 100zł!

Bestsellery książkowe

W tej sekcji prezentujemy bestsellery książkowe z lat 2021 i 2022, których nie powinien przegapić żaden miłośnik czytelnictwa! Znajduje się tutaj szereg nowości wydawniczych, a także ponadczasowe klasyki, które na stałe weszły do kanonu literatury. Wśród książek cieszących się największym uznaniem naszych klientów znajdują się dzieła z dziedziny beletrystyki, a także poradniki czy pozycje młodzieżowe i dla dzieci. Można wybrać pośród nich wydawnictwa, w tym hity sprzedażowe na prezent dla siebie lub dla bliskich na dowolną okazję. Grupa Wydawnicza Foksal od lat publikuje znakomitą beletrystykę i poradniki dla odbiorców z różnych grup wiekowych. Inspiracją w trakcie zakupu książki są nasze nowości książkowe i bestsellery z lat 2021 i 2022, które można zakupić online z szybką dostawą pod wybrany adres. Zapewniamy dobre ceny i duży wybór tytułów o zróżnicowanej tematyce.

Ustaw kierunek malejący

Produkty: 3

  • Bartek Kieżun Italia do zjedzenia
    Książka

    Italia do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Książka Opis: Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku. "Italia do zjedzenia" jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii. „Moja książka jest efektem wielu lat podróży do Włoch i zdobywania wiedzy o kulinariach i włoskiej sztuce, którą uwielbiam tak samo jak włoskie jedzenie. Może być po prostu książką kucharską, ale może też być przewodnikiem po różnych zakątkach Italii. Można w niej znaleźć nieco anegdot o włoskiej historii, o tym jakie dzieje mają za sobą słynne dania kuchni włoskiej. Wszystko po to, by zrozumieć jak z wielkim, nie tylko kulinarnym dziedzictwem, mamy do czynienia na półwyspie Apenińskim.” Bartek Kieżun Bartek Kieżun - dziennikarz kulinarny i bloger związany z magazynem Kukbuk. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Kukbuk. Stale współpracuje z Radiem Kraków i portalem Wirtualna Polska. W przerwach w pisaniu i gotowaniu prowadzi Miejsce Sklep – galerię z polskim dizajnem lat sześćdziesiątych. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.
    Promocja Bestseller
    69,99 zł
    99,99 zł
  • Bartek Kieżun Ateny do zjedzenia
    Książka

    Ateny do zjedzenia

    Bartek Kieżun
    Dostępne warianty: Opis: Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia” – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim – o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce. Bartek Kieżun – specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w „Kukbuku”, „Podróżach”, „Twoim Stylu” i „Magazynie Wino”. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018 za najlepszy przewodnik kulinarny roku. Z kolei Portugalia do zjedzenia zajęła 3. miejsce w kategorii kuchnia śródziemnomorska w prestiżowym konkursie Gourmand Cookbook Awards 2020.
    69,99 zł
    99,99 zł
  • Dostępne warianty: Opis: Fascynujący portret chińskiej cywilizacji na przestrzeni wieków, pełen detali i barwnych głosów, przenoszący czytelnika od opustoszałych mongolskich stepów do ultranowoczesnego świata Pekinu, Szanghaju i Hongkongu. Jakim sposobem Chiny budowały swoją jedność i potęgę? Dlaczego zostały wyprzedzone przez Zachód po XVIII wieku? Co obecnie kryje się za wzrostem Chin?Chiny. Portret cywilizacji odkrywa charakterystyczne dla cywilizacji chińskiej cechy, które przetrwały od Pierwszego Cesarza do Mao. Jest to porywająca historia wielkich dramatów, bajecznej kreatywności i prawdziwego człowieczeństwa; portret kraju, który w XXI wieku ma dla świata ogromne znaczenie. Michael David Wood – światowej sławy historyk, filmowiec i publicysta, autor kilku bestsellerów, w tym trzech bestsellerów „Sunday Times”. Zrealizował ponad sto filmów dokumentalnych, okrzykniętych przez „The Independent” jednymi z „najbardziej innowacyjnych programów historycznych w historii”. Należą do nich „Śladami Aleksandra Wielkiego” i „Historia Chin”. Michael jest członkiem Królewskiego Towarzystwa Sztuki, Królewskiego Towarzystwa Historycznego i Towarzystwa Antykwariatów.
    83,99 zł
    119,99 zł

Ustaw kierunek malejący

Produkty: 3